Veli Görüşleri

Anasayfa   Okulumuz   Veli Görüşleri

Görüş Bildir

Ferhan KANTUR

İki evladımın da eğitim gördüğü Edirne Bahçeşehir Okulları Anadolu ve Fen Lisesi ülkemizin en batısında yer alan, dünya standartları ölçeğinde köklü bir eğitim kurumu olarak ülkemizin Avrupa’ya açılan prestij kapısıdır.

Okula girdiğiniz andan itibaren dünya standartlarında bir eğitim kurumu olduğu; kurum kültürünün her bir birime kadar kalite ve akreditasyon gereklerinin yerine getirilmesinden de anlaşılmaktadır. Çocuklarımın derslerinden anladığım kadarıyla okulda evrensel ölçeklerle tanımlanmış uygulamalarla birlikte güncel bilimsel gelişmelere göre kültürel ve milli değerlerimize göre titizlikle düzenlenmiş bir müfredat programı esas alınmaktadır. Bu gelişmeler ışığında şanslı bir veli olarak çocuklarımın daha geniş ufuklara sahip bireyler olarak yetişeceğine olan inancım sonsuzdur. Bu sayede çocuklarımın bilimsel ve evrensel bir bakış açısı ile yarınlara daha donanımlı olarak hazırlanacağını umut ediyorum.  Okulun yurt dışı eğitim imkânları ile çocuklarımız, alternatif bir gelecek planı yapabilmektedirler.

Hepimizin de bildiği gibi eğitim; aile, öğrenci ve okulun oluşturduğu bir sacayağıdır. Bu ayaklardan her biri aynı derecede önemlidir.  Bu üç unsurdan herhangi birindeki bir aksama diğerlerini de doğrudan etkilemektedir.  Bu nedenle Edirne Bahçeşehir Okulları Anadolu ve Fen Lisesi değerlendirirken tek başına okulu değil, öğrenci ve velilere yönelik uygulamaları da dikkate almamız gerektiğine inanıyorum.

Bahçeşehir Okullarında eğitim gören iki çocuğumun da değişen eğitim ve sınav sistemine rağmen okulda mutlu olduklarını gözlemliyorum. Çocuklarımızın yaşadığı sınav stresi,  okulumuzun fiziksel, sosyal olanakları ve modern rehberlik/ mentor öğretmenlik uygulamaları ile en aza indirilmeye çalışılmaktadır.

Edirne Bahçeşehir Okulları Anadolu ve Fen Lisesi, her tür spora uygun kapalı spor salonu, yüzme havuzu ile yalnızca öğrencilerimize değil, biz velilere de hizmet vermektedir. Okulun olanaklarından sadece öğrenciler ve veliler değil aynı zamanda Edirne’deki tüm sanatseverler de faydalanmaktadır. Pek çok gösterinin yapıldığı, oyunun sergilendiği ve konserin verildiği,  ilimize ait en güzel salonlardan biri de Edirne Bahçeşehir Okulları Anadolu ve Fen Lisesine aittir. Sanatsever bir veli olarak bu ayrıcalıktan dolayı ayrı bir gurur duymaktayım. Okulumuzda öğrencilere yönelik eğitim ve öğretimin yanı sıra biz velilere yönelik de seminerler, konferanslar düzenlenmekte aileler de pek çok konuda aydınlatılmaktadır.

Aynı zamanda Edirne Bahçeşehir Okulları okul sağlığı ile ilgili uygulamalarını takdirle karşılıyorum. Her yıl hijyen kriterlerine göre Beyaz Bayrak alan okulumuzda yeterli ve dengeli beslenme için Sağlıklı Kantin Uygulaması yapılmaktadır.

Bir veli olarak, Edirne Bahçeşehir Kolejinde eğitim gören iki çocuğumun da iyi bir eğitim aldıklarını, güvenli, hijyenik, sağlıklı bir ortamda mutlu olduklarını bilmenin huzuru içindeyim. Okulumuzun tüm çalışanlarına bu ortamı sağladıkları için teşekkür ederim.

&