Müdürün Mesajı

Anasayfa   Okulumuz   Müdürün Mesajı

&

Edirne Bahçeşehir Okulları Anadolu ve Fen Lisesi “Her öğrenci ayrı bir dünyadır.” düşüncesinden yola çıkarak geliştirdiği eğitim modeliyle 21. yüzyıl yaşam ve kariyer becerileriyle donanmış; soru çözen değil, sorun çözen başarılı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Çünkü 21. yüzyılda da dünyaya ve eğitime hep aynı gözle bakıp eski metotlarla yeniyi takip etmek, değişmek ve değiştirmek mümkün değildir.

Teknolojinin baş döndüren bir hızla geliştiği, sınırların ortadan kalktığı bir dünyada sadece sınıf içinde yaşanan başarıları değerlendirmek, öğrencilerin daraltılmış bir alanda dünyaya seyirci kalması demektir. Bizler, dünyadaki gelişmelere, değişimlere seyirci kalmayacak, değişimin içinde yer alacak; dünya ile konuşan, dünya ile yarışan liderler yetiştirmek için öğrencilerimize 21. yüzyıl bilgi ve becerilerini kazandırıyoruz. Bunun da öğrencilerin sadece matematik, fen vb. becerilerine sahip olmasıyla değil, eleştirel düşünme, problem çözme, iletişim kurabilme ve sosyal becerilerinin geliştirilmesiyle mümkün olacağını biliyoruz.

Tüm bunları hayata geçirebilmek için de öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını göz önüne alıp yapılandırıcı öğrenim kuramına uygun olarak  “Kişiye Özgün Eğitim Modelimizle” onlar nasıl öğreniyorlarsa öyle öğretiyoruz. Öğrencilerimizin akademik anlamdaki gelişimlerini takip ettiğimiz “Süreç Değerlendirme Sınavları” ve deneme sınavları sayesinde de öğrencilerin edinmeleri hedeflenen kazanımlar üzerinde öğrenmeyi ne kadar gerçekleştirdiğini görüp eksiklerin giderilmesi amacıyla gerekli ek çalışmaları yapıyoruz. Yapılan tüm bu çalışmaları da RAUNT aracılığıyla velilerimizin internete bağlanabildikleri her ortamda velilerimizle paylaşıyoruz. Aynı zamanda her öğrenciye bire bir danışmanlık yapan mentor öğretmenlik sistemiyle de okul-ev arasındaki etkileşim ve işbirliğini kolaylaştırıyoruz.

Günümüz dünyası çok sesli, çok dilli bir dünya. Bu çok seslilik içinde öğrencilerimizin sesini duyurması da yabancı dil öğrenimi ile yetinmeyip yeni bir dil edinmesi ile mümkün.  Bahçeşehir Koleji de yabancı dil eğitimindeki anlayışı ile sadece ülkemizdeki sınavlarda başarılar elde eden değil, “Cambridge, SAT, TOEFFL, PISA” sınavlarıyla akademik başarılarını sınırların ötesine taşıyan dünya vatandaşı öğrenciler mezun ediyor.

Tüm bu akademik çalışmalarımızın yanında sosyal sorumluluk projelerimizle, kulüp çalışmalarımızla ve farklı etkinliklerimizle öğrencilerimizin kariyer yolculuklarında kendilerini tanımalarını, ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor; yaşam ve kariyer becerilerini geliştiriyoruz. Onları kendine güvenen, kendini ve dünyayı tanıyan bireyler olarak yetiştiriyoruz.  Çünkü “Bizim dersimiz sınıf değil, sınıfımız DÜNYA’dır.”

İşte bu yüzden bizler, değişen, değiştiren; öğreten ama öğrenmeye de devam eden öğretmenlerimizle sadece Bahçeşehir Eğitim Kurumları’nda uygulanan “MASTER 6” programıyla soran, sorgulayan; öğrenen, uygulayan, araştıran bir gelecek yetiştirmek için varız.

İşte bu yüzden bizler, sadece akademik başarıyla yetinmeyip hayata karşı dik duran, ben değil, biz diyen; Mustafa Kemal ATATÜRK’ün pusulasıyla geleceğini şekillendiren bir gelecek için varız.

Aysun YİĞİTSOY

Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü